Jag vill ha en elmoped

Jag vill ha en elmoped

21 april, 2020 0 av Fredrik

Jag har börjat fått upp ögonen för elmopeder i mitt sökande efter ett alternativt sätt att ta mig till jobbet, jag ser allt fler och fler elmopeder när jag pendlar till jobbet, det verkar vara ett riktigt bra alternativ och det lockar allt mer och mer.

I mitt sökande efter den bästa elmopeden har jag hittat Lantzen.se vilket är en bra jämförelse sida och det som är tydligt är det finns väldigt många elmopedtillverkare men den största är det Kinesiska märket NUI med över 1 miljon sålda elmopeder enligt Motorcyclesdata.com. Det finns elmopeder med både Litium-Jon batterier och vanliga blybatterier där de med Litium-Jon batterier har bäst prestanda och bäst räckvidd, det finns det olika sätt att ladda batteriet på mopeden, det finns både de varianter där det går att ta ut batteriet för att ladda inomhus och det finns varianter där man får koppla in mopeden med en laddsladd.

Vespa typen av moped

Elmopeder i “cross” utförande är inte lika vanliga som elmopeder i den traditionella vespa utförandet. Jag antar att “crossmopeden” är mer av en nordisk grej, om man kolla utomlands finns det mestadels bara vespor och en elmoped i vespa stil är mindre komplex och billigare att bygga  än en crosselmoped.

Om jag ska köpa en elmoped blir det en vespa i och med att de verkar väldigt smidiga och lätta. Det smart med en elmoped är man slippa oljudet från fossil motorn, kunna köra bland hus och på gågator utan att störa boende och folk som är ute och går. Allt detta plus att man bidrar till en bättre miljö och att det är ett väldigt billigt sätt att jobbpendla på.